Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους
Γεννήθηκε στο Λευκοχώρι Γορτυνίας και διαμένει στην Τρίπολη. Συνταξιούχος του ΟΤΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.Κ.ΚΙ. Υποψήφιος Βουλευτής με το ΔΗ.Κ.ΚΙ το 1996 και το 2000.





ΖΑΧΑΡΙΑΣ Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954. Είναι γιατρός Πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Από το 1998 είναι πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ του Νομού Αρκαδίας. Ήταν μέλος της τελευταίας αιρετής διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης (1986-1990). Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 και 2006 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο συνδυασμό «ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ». Ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς.





ΚΩΛΕΤΤΗ Τούλα του Νικολάου
Γεννήθηκε το 1980 στα Δολιανά Κυνουρίας. Έγγαμη με ένα παιδί. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Άστρους. Πτυχιούχος γαλλικών. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος. Σήμερα διδάσκει γαλλικά. Ανένταχτη στο χώρο της Αριστεράς.






ΜΑΝΤΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου.
Γεννήθηκε το 1957 στο Κατσίμπαλη Γορτυνίας. Την τετραετία 1982-1986 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κατσίμπαλη. Από το 1984 ως εργαζόμενος στο χώρο της ΔΕΗ ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 και 2006 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο συνδυασμό «ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ». Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΝ.




ΣΤΑÏΚΟΣ Χρήστος του Δημητρίου.
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1979. Ήταν μαθητής στο Πειραματικό Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Τρίπολης. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ, καθώς και αντιπρόεδρος των μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού Αθηνών. Δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

ΣΥΡΙΖΑ Ισχυρός στη Βουλή και στους αγώνες


ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Ο πολιτικός μας χώρος, ο ΣΥΡΙΖΑ,
από την ίδρυση του βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Στο πλευρό των πιο αδύναμων, των ανέργων, της γενιάς των 700 ευρώ. Υπερασπίστηκε τα δημόσια αγαθά, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τη δημόσια παιδεία και υγεία, το περιβάλλον από την εμπορευματοποίηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο στόχος ολόκληρου του πολιτικού συστήματος αλλά και του μιντιακού - οικονομικού κατεστημένου, που προσπάθησαν με συκοφαντίες και ψεύδη να μας διαβάλουν στο λαό και να μας εξουδετερώσουν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε και αποτελεί τη μοναδική ριζοσπαστική, αντισυστημική δύναμη, που μπορούσε μαζί με τα διάφορα κοινωνικά κινήματα ν’αποτελέσει κίνδυνο για τα συμφέροντά τους.
Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - ένα ποσοστό αναντίστοιχο βέβαια με τους αγώνες μας και κατώτερο των προσδοκιών μας - οι εξελίξεις που ακολούθησαν και οι συμπεριφορές που υπήρξαν σε κεντρικό επίπεδο οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό σε απώλεια του ηθικού και πολιτικού πλεονεκτήματος που είχαμε προκαλώντας σε όλους μας θυμό, αγανάκτηση και απογοήτευση.
Παρ’ όλα αυτά όμως, όλοι εμείς τόσο στην Αρκαδία όσο και Πανελλαδικά που αγωνιστήκαμε με ανιδιοτέλεια και πάθος για να πάρουν υπόσταση τα όνειρα πολλών γενεών Αριστερών, αλλά και ο κόσμος που πίστεψε στο όραμα μας για μια άλλη κοινωνία και συνεχίζει να μας εμπιστεύεται και να μας στηρίζει, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Για να παλέψουμε ενάντια στην απογοήτευση, την αποστράτευση από την ενεργό δράση και την ιδιώτευση.
Γιατί η δική μας αριστερά δεν είναι μόνο η ηγεσία, αλλά κυρίως οι χιλιάδες αγωνιστές της.
Για να αγωνιστούμε μαζί με την κοινωνία ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που θα παρθούν ανεξάρτητα ποιος από τους εταίρους του δικομματισμού επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές.
Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων στη δουλειά, τη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, τα δημόσια αγαθά.
Για να υπερασπιστούμε με αγώνες τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με θυσίες και σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση.
Για να αγωνιστούμε μαζί με τους νέους και τις νέες που τους έχουν στερήσει τ’ όνειρο και τους ωθούν στην περιθωριοποίηση, στην απελπισία και τους τεχνητούς παραδείσους.
Για να αγωνιστούμε με τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους εργαζόμενους στα STAGE και σε κάθε μορφή επισφαλούς εργασίας.
Για να αγωνιστούμε δίπλα στα κινήματα των γυναικών, των ανασφάλιστων, των μεταναστών, των φυλακισμένων, όλων των ανθρώπων που περιθωριοποιεί το καπιταλιστικό σύστημα, των ανθρώπων που «δεν έχουν φωνή».
Για να αγωνιστούμε για το περιβάλλον, που για δεκαετίες τώρα το καταστρέφουν συγκεκριμένα συμφέροντα με την ανοχή και την συνευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.
Γιατί η κοινωνία, στις απάνθρωπες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο καπιταλισμός, έχει ανάγκη από τον αριστερό, ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και από τ’ όραμα μας για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της με ελευθερία και δημοκρατία.
Είμαστε εδώ, για να κρατήσουμε αναμμένη την σπίθα της ελπίδας. Γιατί ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ανοίγεις ένα παράθυρο για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.
Για ν’ αγωνιστούμε αμέσως μετά τις εκλογές για ένα ΣΥΡΙΖΑ των μελών, που με απόλυτα διαφανείς, συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες να αποκτήσει πάλι την ελκυστικότητα του, να γίνει πιο αποτελεσματικός στους αγώνες που έρχονται.
Στηρίζουμε το ενωτικό εγχείρημα της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ


Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή