Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό είναι δεδομένη.

Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά και από την συνάντηση της ΓΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας ότι: η κυβέρνηση δε δίνει, ούτε ένα ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος, θα εφαρμόσει όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις των νόμων Σιούφα και Ρέππα και θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο τους ασφαλιστικούς όρους και προϋποθέσεις. Οι συντάξεις πείνας θα παραμείνουν συντάξεις πείνας.

Επιβάλλεται η προώθηση πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα απεργιακή κεντρική κινητοποίηση μέσα στον Φλεβάρη. Να σταματήσουν οι αυταπάτες και το κλίμα αναμονής. Στο ασφαλιστικό δεν αμυνόμαστε μόνο. Διεκδικούμε.

Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται αγωνιστικό σχέδιο και σαφές πλαίσιο διεκδικήσεων, με αιτήματα: την γενναία χρηματοδότηση του ΣΚΑ, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων Σιούφα και Ρέππα, την κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων, την προστασία του καθεστώτος πρόωρης συνταξιοδότησης (βαρέα ανθυγιεινά, αναπηρικές, μητρότητα), την βελτίωση των συντάξεων, κ.α.

Το ασφαλιστικό, η μάχη για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, η απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων με αιχμή σήμερα τα λιμάνια, η απόκρουση της ακρίβειας, το σταμάτημα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βρίσκονται στην ατζέντα των αγώνων των εργαζομένων αυτή την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή