Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Καμία Αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δε δικαιολογείται.
Η οικονομική κατάσταση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχει φτάσει στο ναδίρ.
Την ώρα που: τα λαϊκά στρώματα έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης από τη μείωση των εισοδημάτων τους, η φορολόγησή τους άμεση και έμμεση έχει εκτιναχθεί στο ζενίθ, η ανεργία καταγράφει πρωτιά στην Ευρωζώνη και έχει χτυπήσει ανελέητα ιδιαίτερα τους νέους και νέες η κυβέρνηση προχωρά σε  νέα επίθεση στα μικρά και μεσαία στρώματα μέσω του νέου φορολογικού νόμου
Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση ότι η διορισμένη Διοίκηση της ΔΕΗ εισηγείται στη ΡΑΕ για το 2013 τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια του Ηλεκτρικού Ρεύματος οι οποίες για τις χαμηλές και τις μεσαίες κατηγορίες θα ξεπερνούν το 30% έως 40%.
Η ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, γιατί έχουν  επιβάλλει ως σήμερα και  προωθούν νέες τσουχτερές ανατιμήσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ανατιμήσεις(12,6%) μέσα στο 2012 και παρά το ότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες μισθοδοσίας κατά 700 εκ €. 
Οι αυξήσεις τιμολογίων των τελευταίων χρόνων και οι επικείμενες, είναι αδικαιολόγητες και θα μπορούσαν να αποτραπούν αν:
Είχε προχωρήσει η κατάργηση Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους ιδιοπαραγωγής που αποτελεί όχημα εκμετάλλευσης της ΔΕΗ και των Καταναλωτών από κρατικοδίαιτους επενδυτές ώστε αυτοί να έχουν εξασφαλισμένα έσοδα και κανένα απολύτως ρίσκο.
Δεν είχαν επιβληθεί τόσο βαρείς φόροι (ΕΦΚ στο Μαζούτ και Πετρέλαιο που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ)
Αν είχε γίνει αποπληρωμή των χρεών τα μεγαλοιδιωτών καθώς και των δημοσίων οργανισμών και γενικότερα δεν υπήρχε η ανοχή, ακόμη και άμεση εξυπηρέτηση αεριτζήδων και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων (υπεργολάβων, επιχειρήσεων όπως οι ENERGA και HELLAS Power κλπ)
ΟΙ  ανατιμήσεις αυτές είναι βέβαιο πως θα πυροδοτήσουν νέο κύκλο ανατιμήσεων λόγω της επίδρασης του ρεύματος στο κόστος πολλών αγαθών και υπηρεσιών.
Επομένως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για νέες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος το 2013 που θα  επιβαρύνουν ξανά τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
Ζητάμε την ακύρωση εδώ και τώρα της δέσμευσης του μνημονίου για αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα τιμολόγια άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και την ακύρωση της παράλογης απόφασης εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα που επιβάλλει ουσιαστικά στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι, κόντρα στην πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε την διαδικασία αντισυνταγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή