Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αλλάζουμε το μέλλον, τους κάνουμε παρελθόν


Κατανοούμε όλοι την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάιου για τον λαό και την πατρίδα μας.
Για την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή που βιώνει ο λαός μας, υπεύθυνοι είναι το ανίκανο και διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε - εναλλάξ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ - τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και διαμόρφωσε τους όρους της οικονομικής και πολιτικής ζωής.
Η πολιτική των μνημονίων είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική  καταστροφή όπως αποδεικνύει η μέχρι σήμερα εφαρμογή της, αλλά και η μελλοντική  προοπτική.
Στις 6 Μαΐου ο λαός μας να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης.
Να δώσει την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας. Για να ανακόψουμε την προδιαγεγραμμένη από το Μνημόνιο πορεία της προς τη χρεοκοπία και το χάος.
Σ’ αυτές λοιπόν τις κρίσιμες περιστάσεις και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει την σημαντικότερη εναλλακτική πολιτική επιλογή, απέναντι στο μνημονιακό μέτωπο του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, να αποτελέσει το πολιτικό ανάχωμα που θα σταματήσει την καταστροφική πολιτική  τους.
Τώρα είναι η ώρα οι πολίτες να επιλέξουν την υπερψήφιση του Ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί:
·  Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας, των μνημονίων και των συμ­βάσεων που καταστρέφουν την χώρα και τον λαό.
·     Αποτέλεσε την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυ­βέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
·   Συμμετείχε και συμμετέχει στους αγώνες του λαού στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα κι­νήματα «δεν πληρώνω», κατά των χαρατσιών, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
·   Το πολιτικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού από την κρίση, μέτρα υποστήριξης των ανέργων, αλλά και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα συνολικά εναλλακτικό σχέδιο ανατροπής της σημερινής πολιτικής. Ενάντια στην εξυπηρέτηση ενός άδικου και ταξικού χρέους, παλεύει αξιοποιώντας κάθε μέσο για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και θέτει αδιαμφισβήτητα σε προτεραιότητα τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ενάντια στην πολιτική που μοιράζει δεκάδες δις στους τραπεζίτες, παλεύει για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα υπό κοινωνικό έλεγχο. Για την ακύρωση των νεοφιλελευθέρων ρυθμίσεων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και απελευθερώνουν τις απολύσεις. Για την πραγματική φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας. Για μια ανάπτυξη στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
·   Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή και ειλικρίνεια αγωνίζεται για την κοινή δράση και την συμπαράταξη της Αριστεράς.  Για να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο Συνασπι­σμό εξουσίας με πυρήνα τη Ριζοσπαστική Αριστερά.
Το πολιτικό σύστημα οδηγήθηκε στις εκλογές κάτω από το βάρος των κοινωνικών αγώνων. Μπροστά στο κλίμα κατάρρευσης των κομμάτων του μνημονίου προσπαθούν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν την κοινωνία για να εκβιάσουν την επιλογή της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται «λαγούς με  πετραχήλια» σε  όλους, ούτε  παραγνωρίζει την κρισιμότητα των περιστάσεων, υποστηρίζει όμως ότι υπάρχει μια διαφορετική  πολιτική, που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο  στην κρίση.
Με τις παραπάνω θέσεις ένα  σημαντικό τμήμα  του λαού μας,  βλέπει στο ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα Αντίστασης και Ανατροπής των κατεστημένων  πολιτικών  συσχετισμών. Για να φύγει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.
Μπορούμε να νικήσουμε. Με την ενότητα και τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά. Με την συμμαχία του λαού, την έμπνευση, τη δημιουργική προσπάθεια και με τους αγώνες των εργαζομένων, που θα εξουσιάζουν και θα διαμορφώνουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες μπορούν και πρέπει  με την ψήφο τους να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση, να δώσουν τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.
Ψήφο στο Ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλλάζουμε το μέλλον, τους κάνουμε παρελθόν.
Η λύση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι αριστερά.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  Σαράντος
Υποψήφιος  Βουλευτής  Αρκαδίας
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή