Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ Ο.Α.Π / Δ.Ε.Η ΣΤΟ ΙΚΑ.

Η αναμενόμενη εξαγγελία της ενοποίησης του Ασφαλιστικού μας φορέα (ΟΑΠ/ΔΕΗ) με το ΙΚΑ προκαλεί ερωτηματικά, απορία και οργή στους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πακετάρει» το Ταμείο μας και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, έτσι ώστε να περάσει με εύκολο τρόπο, μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, απαλλαγής των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΟΑΠ/ΔΕΗ με στόχο την ευκολότερη διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ηλεκτρικής Εταιρείας της χώρας.
Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά ότι το Ασφαλιστικό μας κρίθηκε με το άρθρο 34 του Ν. 2773/99, σε συμφωνία - κύρωση μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπου ρητά προβλέπεται ότι η περιουσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ασφαλισμένων στον ΟΑΠ/ΔΕΗ) είναι ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ.
Η επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης για το ύψος της περιουσίας του ΟΑΠ/ΔΕΗ, στις 31 - 12 - 2006 ανέρχεται στο ποσό των 11,8 δις. ευρώ.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοποιήσει τον ΟΑΠ/ΔΕΗ είναι παράνομη και απαράδεκτη.
Η ενοποίηση αυτή θα επιφέρει άμεσα:
·Υπολογισμό
της σύνταξης στην τελευταία δεκαετία.
·Μείωση της επικουρικής σύνταξης στο 20% της κύριας, με ταυτόχρονη μείωση έως και 20% στις αποδοχές των συνταξιούχων.
·Αμφισβήτηση των αποθεματικών και της ανταποδοτικής λειτουργίας του εφάπαξ.
·Αμφισβήτηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα οποία ταυτίζονται με εκείνα του ΙΚΑ, καθώς επίσης και των υπερβαρέων και ανθυγιεινών.
Οι μόνοι θεματοφύλακες του ασφαλιστικού μας φορέα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Η Απεργία στις 13 Φεβρουαρίου είναι η αρχή του αγώνα. Όσο η κάθε κυβέρνηση επιμένει στη διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα, πρέπει να είμαστε στους δρόμους.
Με μαζικό και δυναμικό αγώνα, μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιασφαλιστική λαίλαπα. Κανείς δεν μπορεί να απέχει απ’ αυτήν την γραμμή άμυνας.
Όλοι στον αγώνα για την διατήρηση του Ασφαλιστικού μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή