Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Συνδικαλιστική Κίνηση Ε.Κ.Α
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΟΥ Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αυτόνομα, Ταξικά Συνδικάτα που εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι
και φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες.

Συνάδελφοι - ισσες

Το Συνέδριο του Ε.Κ.Αρκαδίας διεξάγεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο για τους εργαζόμενους του Νομού αλλά και της πατρίδας μας.
Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο κλιμακώνεται. Σε παγκόσμιο επίπεδο η ανισότητα, η φτώχεια, η αύξηση της εκμετάλλευσης, οι πολεμικές επεμβάσεις, η οικολογική καταστροφή είναι οι συνέπειες μιας νέας βαρβαρότητας που επικαθορίζει η κυριαρχία των ΗΠΑ και των υπερεθνικών μονοπωλίων.
Στην Ευρώπη γίνεται μια ευρεία ανακατανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος της εργασίας στο όνομα νεοφιλελεύθερων επιλογών.
Στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση αποτελειώνει στον τομέα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ό,τι αντεργατικό δεν πρόλαβε να προωθήσει η προηγούμενη.
Ο ένας χτίζει πάνω στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα που δημιούργησε ο προηγούμενος και ο χορός καλά κρατεί!
Η κυβέρνηση στο όνομα ψευδεπίγραφων μεταρρυθμίσεων, ενισχύει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Βγάζει στο σφυρί όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο το αστυνομικό κράτος και τον αυταρχισμό. Τροφοδοτεί στο έπακρο την εργοδοτική αυθαιρεσία. Βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη όλες τις οικονομικές και θεσμικές κατακτήσεις μας. Ψηφίζει νόμους που μας γυρίζουν πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα (διευθέτηση χρόνου εργασίας, κατάργηση 8ωρου, περικοπή κόστους υπερωριών, Ασφαλιστικό, κ.λ.π ).
Η επόμενη τριετία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στους χώρους εργασίας στο Νομό μας βιώνουμε τα αποτελέσματα των αντεργατικών πολιτικών. Στις υπηρεσίες, το εμπόριο, τις λίγες βιομηχανικές επιχειρήσεις, σχεδόν σ’ όλους τους εργασιακούς χώρους ζούμε καθημερινά την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων, τους απαράδεκτους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, την ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τα ευέλικτα ωράρια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις, την ανασφάλιστη εργασία, την απουσία λήψης στοιχειωδών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Συνδικαλιστική Κίνηση στο Ε.Κ.Αρκαδίας - πάλεψε, παλεύει και θα παλεύει ενάντια σε όλα αυτά.

Αντιστέκεται μαζί με τους εργαζόμενους και όλες τις ταξικές δυνάμεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Λειτουργεί και δρα μέσα στα συνδικάτα με αγωνιστικές, ενωτικές, ταξικές και αντιγραφειοκρατικές λογικές. Επιζητά την ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων μακριά από κομματικές, παραταξιακές, εργοδοτικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες.
Στάθηκε με όλες της τις δυνάμεις, αταλάντευτα και με επιμονή, απέναντι στις οποιεσδήποτε αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές, συμπαραστάθηκε σε εργαζόμενους αντιμετωπίζοντας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και εκβιασμό, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην καταξίωση και τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει το Εργατικό Κέντρο, σε σοβαρά εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα του Νομού μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Η κατάσταση όμως με τα συνδικάτα δεν πάει άλλο. Απαιτείται να σταματήσει η αδράνεια, οι συμβιβαστικές λογικές, η κομματική χειραγώγηση.
Χρειαζόμαστε νέα νοοτροπία και μαχητικά συνδικάτα, από τη ΓΣΕΕ ως το πρωτοβάθμιο σωματείο. Αυτό προϋποθέτει το μετασχηματισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αποτελεσματικά εργαλεία αγώνα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ:
Αυτόνομα - ταξικά - μαζικά - ενωτικά - διεκδικητικά Συνδικάτα.
Δημοκρατικά, συμμετοχικά, ανοικτά στον εργαζόμενο και στις ανάγκες του.
Στην ενότητα η δύναμη - στον αγώνα η Νίκη

Στόχοι πάλης - Όλοι μαζί μπορούμε
Απαιτείται η μαζική αντιπαράθεση και σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική αλλά και με όλες τις εκφράσεις του νεοφιλελευθερισμού.
Ας δώσουμε έμφαση και προτεραιότητες σε κάθε ενότητα θεμάτων, αγωνιζόμενοι πάντα για Ισότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ειρήνη.
· Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ελάχιστος μισθός 1250 ευρώ, όσο είναι ο μέσος κατώτερος μισθός στην Ευρώπη.
· Στήριξη της οικογένειας 15%, επίδομα γάμου, γενναία και κλιμακωτή αύξηση επιδόματος παιδιών. (7% πρώτο, 12% δεύτερο, 15% τρίτο, κ. ο κ).
· Επίδομα ανεργίας 80% του μισθού για 3 χρόνια. Ειδικό βοήθημα στους νέους ανέργους. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 20 ημερομίσθια.
· Δραστική μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
· 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, ελαστικότητες και διευθετήσεις.
· Αφορολόγητο 15.000€. Αλλαγή, διεύρυνση και τιμαριθμοποίηση κλίμακας ώστε να υπάρχει προοδευτική φορολογία - Μηδενικός Φ.Π.Α. σε είδη πρώτης ανάγκης. Αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης του κεφαλαίου.
· Να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις με τη διατήρηση της υψηλής εργοδοτικής εισφοράς και πρόσθετης δαπάνης και όχι το ΙΚΑ στην διαδικασία ενοποίησης των ταμείων. Εθελοντική ενοποίηση, κύριων και επικουρικών ταμείων χωρίς απώλεια δικαιωμάτων. Κατάργηση αντιασφαλιστικών διατάξεων. Ασφαλή αξιοποίηση των αποθεματικών. Δημιουργία αποθεματικού της Δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με επιστροφή των καταληστευθέντων πόρων, επιβολή τριμερούς χρηματοδότησης με ποσοστό κατ’ άτομο που θα υπερβαίνει τα 3/9 των εισφορών, με πρόσθετη φορολογία του κεφαλαίου και των χρηματιστηριακών πράξεων και με πόρους από την ανασφάλιστη εργασία. Στήριξη και επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών.
· Ασφαλή, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους. Μηδενική συναίνεση και ανοχή στην επισφαλή εργασία - όπως τα διάφορα προγράμματα χωρίς ασφάλιση, οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, οι ενοικιάσεις και οι δανεισμοί των εργαζομένων, που δεν μειώνουν το εισόδημα και τα δικαιώματα μόνο, αλλά την ίδια την αξιοπρέπεια του συνόλου των εργαζομένων.
· Κανένας διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων στην εργασία, την αμοιβή, την ασφάλιση.
· Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των Συμβάσεων.
· Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.
· Δημιουργία εργατοδικείου για επίσπευση εκδίκασης εργατικών διαφορών. Άμεση και ενεργητική συμμετοχή συνδικάτων στις δραστηριότητες των επιθεωρήσεων εργασίας με αυτεπάγγελτους καθημερινούς ελέγχους.
· Δημοκρατία στους χώρους εργασίας. Επιτροπή εργατικού ελέγχου σε κάθε μεγάλη επιχείρηση. Ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, με αυστηροποίηση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας.
· Απόκρουση ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσια ιδιοκτησία, διαφάνεια και έλεγχος στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.
· Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια: Να αποτελούν Δημόσια αγαθά, να είναι ποιοτικά αναβαθμισμένα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Απόκρουση της πολιτικής παράδοσής τους στα συμφέροντα και τις ανάγκες της αγοράς. Ισχυρή ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
· Ίση μεταχείριση, πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες και τις οικογένειές τους.
· Να μην εφαρμοστεί η οδηγία Μπολκεστάϊν.
· Όχι στην Πράσινη Βίβλο απορρύθμισης του Εργατικού Δικαίου

Αγωνιστείτε μαζί μας
Αλλάζουμε τα συνδικάτα για να αλλάξουμε τη ζωή μας
Ενισχύστε το
ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
.
ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ - ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή