Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(13 - 2 - 2010)


Το Δ.Σ του Σωματείου μας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην αναστολή των προσλήψεων των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού της ΔΕΗ (προκήρυξη 1/2007) γιατί αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την άμεση επάνδρωση των τεράστιων ελλείψεων εργατοτεχνικού προσωπικού σε βασικές Υπηρεσιακές Μονάδες της Επιχείρησης μεταξύ των οποίων αφορά και τις Μονάδες και τα Ορυχεία στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης.
Η Επιχείρηση βρίσκεται σε δεινή θέση από πλευράς επάρκειας προσωπικού. Το 1994 η ΔΕΗ απασχολούσε 36.710 εργαζόμενους. Σήμερα 16 χρόνια μετά, με εκατοντάδες χιλιόμετρα περισσότερο δίκτυο, με εκατομμύρια περισσότερους καταναλωτές, με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια απασχολεί 23.354.
Στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης το μόνιμο προσωπικό το 1994 αντιστοιχούσε σε πάνω από 2.200 εργαζόμενους ενώ σήμερα είναι 1.450.
Τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 4.500 εργαζόμενοι χωρίς να αντικατασταθούν. Αυτό έχει οδηγήσει στην απώλεια της τεχνογνωσίας χωρίς να μεταφερθεί στους νέους εργαζόμενους, στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των εργαζομένων η οποία ξεπερνά τα 48 χρόνια και οι υπερωρίες για το 2009 ξεπερνούν το κόστος των 80 εκατομμυρίων λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Τα παραπάνω σε μια παραγωγική Επιχείρηση όπως η ΔΕΗ δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα για το πώς θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στον ανταγωνισμό.
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης θεωρεί ότι επιβάλλεται να προχωρήσει η πρόσληψη των επιτυχόντων διαγωνισμού της ΔΕΗ από το 2007 - όταν μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς έχουν πάρει ΦΕΚ και έχει η υπάρξει ειδοποίηση τους - γιατί η ΔΕΗ ως εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με κερδοφόρα αποτελέσματα, έχοντας δικό της προϋπολογισμό και κονδύλιο για τις προσλήψεις έτσι ώστε να συμβάλει στο τεράστιο έργο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργεία Οικονομικών - Περιβάλλοντος, κ.λ.π) να υπάρξει εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων και κυρίως να προχωρήσει η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών, που ζουν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια την απογοήτευση, τον προβληματισμό και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.
Καλούμε τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα τις επόμενες μέρες γιατί η αναστολή των προσλήψεων στη ΔΕΗ απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης και το μέλλον της περιοχής μας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή