Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΔΕΗ: Να Αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας


                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                        31-10-201


Η ΔΕΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ 
Με την υπογραφή Σκουρλέτη-Παναγιωτάκη-Αδαμίδη!

Μετά την συνάντηση Υπουργού Ενέργειας, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, ΓΕΝΟΠ το ρεπορτάζ της 28ης Οκτωβρίου 2016 αναφέρει: Συμφωνία Σκουρλέτη - Αδαμίδη - ΚαρυπίδηΣωτήρας το Υπερταμείο!!! Τα βρήκαν και συμφώνησαν αφού ο Υπουργός υποσχέθηκε:
●  Τη μεταφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο.
● Παράταση λειτουργίας 14.500 ωρών των λιγνιτικών μονάδων που πήγαιναν για      κλείσιμο.
●  Κατάργηση του τέλους λιγνίτη (2 ευρώ ανά τόνο) και το κυριότερο.
●  Υπουργός υποσχέθηκε στο άμεσο μέλλον να επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία!!!
Τα νωπά ακόμα «δάκρυα» (για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ) του Υπουργού κ. Σκουρλέτη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν και πλημύρισαν την αίθουσα του υπουργείου στη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ παρουσία πολιτικών παραγόντων της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συνάντηση που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και έδωσε ευκαιρία  να συμφωνήσουν όλοι, κυβέρνηση, διοίκηση ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ (ακόμα και τοπικοί παράγοντες), πως με κάποιες επιμέρους ρυθμισούλες, λίγες υποσχέσεις και μπόλικο κουτόχορτο θα συνεχίσουν να κρύβουν από τη κοινωνία και τους εργαζομένους όχι μόνο την αλήθεια αλλά ο κάθε ένας ξεχωριστά και τις πραγματικές ιδιοτελείς του επιδιώξεις.
Έχοντας συναινέσει σε όλον το μνημονικό κατήφορο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης δε διστάζει να χρησιμοποιεί τα ανυποχώρητα και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα εργαζομένων και κοινωνίας στις εσωκομματικές του ισορροπίες.
Το σχέδιο της διάλυσης της ΔΕΗ που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια ολοκληρώνεται και μάλλον προχθές συμφωνήθηκε με τον πιο ωμό τρόπο. Αλλά το ιστορικά αξιοσημείωτο είναι πως πάντα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές: τις κυβερνήσεις, τις διοικήσεις της εταιρείας και τα εργοδοτικά συνδικάτα.
Η Διοίκηση του κ. Παναγιωτάκη γαντζωμένη σε μια καρέκλα, που - όταν της ανετέθη για άλλα είχε δεσμευτεί - δε διστάζει ξεδιάντροπα και σκανδαλωδώς να εφαρμόζει υπάκουα και επί ζημία της ΔΕΗ και του ελληνικού δημοσίου όλες τις πολιτικές που προκάλεσαν συνοπτικά τα παρακάτω:
Το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ και την απώλεια των δικτύων από τη ΔΕΗ που οδηγούν σε ένα ξεπούλημά τους σε ξένα συμφέροντα.
Την εφαρμογή και ταχύτατη εξέλιξη της διαδικασίες ΝΟΜΕ, όπου δημοπρατούν (εκχωρούν) σταδιακά τη φτηνή ηλεκτρική ενέργεια κάτω του κόστους (!) στους ανταγωνιστές της μέχρι και ποσοστού πάνω από 50%.
Και σαν να μην έφτασε αυτό:
Έσπευσαν και υπέγραψαν μια άθλια αποικιακή μνημονιακή σύμβαση της ΔΕΗ με την κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία CMEC.
Η ΔΕΗ στο όνομα των νέων επενδύσεων θα εκχωρεί ηλεκτροπαραγωγικές της μονάδες και εγκεκριμένες αδειοδοτήσεις της σε εταιρικά σχήματα, όπως αυτό με την κινέζικη CMEC και τις άλλες εγχώριες εταιρείες, έναντι μιας ευτελούς, μειοψηφικής, αν όχι και αμελητέας συμμετοχής. Και αυτό, παράλληλα με την εκχώρηση, της φτηνής της ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες ανταγωνιστές της, οι οποίοι θα μπορούν να την πωλούν ακόμη και εκτός Ελλάδας!
 Να Αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας 
Απέναντι σε όλα αυτά, το συνδικάτο με διαμορφωμένο συσχετισμό στην ηγεσία του και συμφωνία της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και των συνδικαλιστικών υπολειμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τραγικά αδρανές, μοιραίο και απόλυτα εργοδοτικό. 
Σε απόλυτη συνεννόηση και επικοινωνία με Υπουργείο και Διοίκηση της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ παριστάνει το «φασουλή», προσπαθώντας τη μια να τα βρίσκει με τον Υπουργό και την άλλη με τον κ. Παναγιωτάκη.
Νομίζει πως αν εκμεταλλεύεται κάθε φορά τις όποιες διαφωνίες κυβέρνησης και διοίκησης κάνει συνδικαλισμό και με το να γίνεται συνομιλητής «διά της σφήνας»· σκαρώνοντας εφήμερες συμμαχίες πότε με τον ένα και πότε με τον άλλον υπηρετεί στο ακέραιο το συνδικαλιστικό και ταξικό της καθήκον.
Όμως, το μόνο που την ενδιαφέρει πραγματικά είναι να συνεχίσει να υπάρχει αδιαφορώντας τόσο για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων όσο και για τον εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές.
Ξεκομμένη από τους εργαζομένους, αναμασά αιτήματα που ποτέ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί αγωνιστικά. Πνιγμένη στην απόλυτη ακινησία της, αδυνατεί να οργανώσει ή να προετοιμάσει οποιαδήποτε κινητοποίηση, δηλαδή αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι το απόλυτο καθήκον της, και έτσι παρασέρνει  τους εργαζομένους στην αδράνεια και στην απογοήτευση, ώστε εύκολα και χωρίς αντίδραση να δέχονται κάθε φορά και το χειρότερο. 
Αντί να προετοιμάσει και να γίνει η αφετηρία μιας πραγματικής εργασιακής αντίστασης, με ενωτικά και ταξικά χαρακτηριστικά, γίνεται συνομιλητής με μια εξουσία που πολιτικά είναι εξαρτημένη από τους δανειστές και συνεργάζεται κανονικά μαζί της σαν να μη τρέχει τίποτα. 
Οι επιπτώσεις από όλα τα παραπάνω  είναι προφανείς. Το ηλεκτρικό ρεύμα πολύ σύντομα θα είναι ένα πανάκριβο προϊόν για τους πολλούς και ένα εργαλείο κερδοσκοπίας για τους ολίγους.
Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να ελπίζει σε φτηνό ρεύμα, η βιομηχανία ΔΕΝ θα βρει ποτέ φτηνή ενέργεια για να αναπτυχθεί, η χώρα και η εθνική της υπόσταση θα είναι σε καθεστώς υποτέλειας, αφού ενεργειακά θα εξαρτάται από τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία και θα καθορίζουν με βάση την κερδοφορία τους την ενεργειακή στρατηγική της.
Η κερκόπορτα άνοιξε διάπλατα με το ξεπούλημα του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους. 
Το ΜΕΤΑ-ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε κοινή δράση για να τερματιστεί η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας και για να ανακτηθούν από το Δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η ΔΕΗ, και να μπει ένα τέρμα στα μνημόνια, στην ξένη εξάρτηση, για να ανοίξει ο δρόμος για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας μας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Mέτωπο Tαξικής Aνατροπής
(ΜΕΤΑ - ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή