Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Η Δημοκρατία στην προκρούστεια μηχανική κλίνη.

Η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός, συνθέτουν την νέα προκρούστεια μηχανική κλίνη, της οποίας η πρώτη ύλη είναι ο σκεπτόμενος ελεύθερος άνθρωπος και τελικό προϊόν της, ο τυποποιημένος σύγχρονος άβουλος. Οι εξυπηρετητές – χειριστές του φρικαλέου μηχανισμού είναι ενδεδυμένοι με την τήβεννο της ολιγαρχικής δημοκρατίας, μασκαρεμένοι με το προσωπείο του «κοινού» συμφέροντος και επιδίδονται στο μακάβριο έργο τους κραδαίνοντας την ρομφαία των ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων (πλέον) δημοκρατικών θεσμών. Η διαδικασία της Όργουελιανής παραγωγής για την δημιουργία της φάρμας των ζώων εκκίνησε, με το σύνθημα «Όλα τα ζώα είναι ίσα. Απλώς κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Ό σύγχρονος άβουλος αφού χρησιμοποιηθεί από του άρχοντές του συσσωρευμένου πλούτου στην διαδικασία της παραγωγής μέχρι τα βαθειά του γεράματα με το μικρότερο δυνατόν κόστος, θα πρέπει να παροπλιστεί στη συνέχεια με ακόμη μικρότερο. Το κόστος θα πρέπει να είναι τόσο ώστε, να επιτρέπεται η οριακή επιβίωση του γηρασμένου υποκείμενου της παγκοσμιοποιημένης παραγωγής, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη αποβίωση τους εντός των καταναλωτικών αστικών κέντρων. Σήμερα βιώνουμε την έναρξη της διαδικασίας της ελεγχόμενης αποβίωσης των απόμαχων του κακοπληρωμένου μόχθου, με την σύνταξη και προσεχή ψήφιση του νέου τρόμο-συνταξιοδοτικού νόμου από τους άβουλους βουλευτές και εξυπηρετητές της βιομηχανίας του πλούτου και των παγκοσμιοποιημένων συμφερόντων. Είναι η υστάτη ευκαιρία για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αλλά και για όλους τους νέους και τις νέες που θα παραλάβουν την σκυτάλη των αγώνων, να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου της ντροπής και να καταφέρουν θανάσιμό πλήγμα στην σαρκοφάγα μηχανή και τους εξυπηρετητές της. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι θα πρέπει να ξεχυθούμε στους δρόμους σαν ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει τα απάνθρωπά σχέδια των αρχιτεκτόνων της σύγχρονης δουλείας των 700€, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των stage της ανασφάλιστης εργασίας και της τρόμο-σύνταξης της αναξιοπρεπούς οριακής επιβίωσης. Ήρθε η ώρα να δομήσουμε το ανθρώπινο τείχος που επάνω του θα τσακιστούν οι ανέντιμες προθέσεις των άεργων βολεμένων και άβουλων βουλευτών, που αθετούν κατά συρροή τον όρκο τους και αποδομούν με τις αποφάσεις τους, αγώνες και κατακτήσεις ποτισμένες με αίμα, ιδρώτα και σπαρμένες με θυσίες κι αγώνες.
Η πλειοψηφία των Σπουδαστών της Ακαδημίας της ΓΣΕΕ ( ΚΑΝΕΠ), αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για όλα όσα αποφασίζονται για όλους εμάς χωρίς εμάς, οργανώνοντας ολονύκτια, διαμαρτυρία έξω από την Βουλή, κρατώντας αναμμένα κεριά, προαναγγέλλοντας την ανάσταση των δημοκρατικών αγώνων .
Η απόφασή μας αυτή έχει σαν εφαλτήριο όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και όλα εκείνα τα κοινωνικά μορφώματα που θα ακολουθήσουν και θα αποτελούν τις «παράπλευρες» συνέπειες της κυοφορίας νοσηρών εγκεφάλων. Βιώνουμε πλέον την λυσσαλέα επίθεση των εξυπηρετητών του προκρούστειου κοινωνικού μοντέλου. Μοντέλου που έχει σαν στόχο την κατάλυση του κοινωνικού ιστού, των δημοκρατικών κατακτήσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πολιορκητικός κριός σ’ αυτή τους την προσπάθεια είναι το «νέο» ασφαλιστικό τρομοσχέδιο και χορηγοί τους το έλλειμμα της δημοκρατίας, η μη αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της λαϊκής βούλησης στους ναούς των αποφάσεων, αλλά και οι απαξιωμένοι θεσμοί, της δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας.
Στην διαμαρτυρίας μας αυτή προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν προκειμένου να αποτρέψουμε την ομηρία της ελεύθερης βούλησης, την κατάλυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να οδηγήσουμε όλοι μαζί την φλόγα του μαρτυρικού Προμηθέα, φωτίζοντας τον αγώνα μας. Διότι στον τόπο αυτό οι αγώνες στην μεγαλύτερη ένταση τους, γεννούσαν ήρωες, δημοκρατία, ελευθερία και πολιτισμό.
Ο συμβολισμός αυτής της διαμαρτυρίας έχει σαν στόχο να αποτρέψει την ύστατη ώρα, όλους εκείνους τους Βουλευτές που έχουν σκοπό να υπερψηφίσουν το νέο ληστρικό νομοσχέδιο της ανασφάλειας και της ελεημοσύνης, υποθηκεύοντας τους κόπους και τις αγωνίες χιλιάδων ανθρώπων που εργάστηκαν και θα εργαστούν στο μέλλον. Ελπίζουμε πως οι φλόγες μέσα και έξω από της καρδίες μας, είναι ικανές να κατακάψουν τις αντιλαϊκές και αντεργατικές προθέσεις και να κάμψουν την αδιάλλακτη στάση τους.
Όλοι εμείς θα είμαστε εκεί απέναντι τους. Θα μας βλέπουν και θα τους βλέπουμε την ώρα που θα συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του μόχθου των εργαζομένων και του μέλλοντος των παιδιών τους. Η ανάσα μας θα στοιχειώνει την αίθουσα που θα ατιμάζουν καθώς με την ανέντιμη υπογραφή τους θα σμιλεύουν την ταφόπλακα του Ασφαλιστικού μας συστήματος.
Η ιστορία και η λαϊκή συνείδηση είναι αμείλικτες. Σίγουρα θα τους ετοιμάσουν την θέση που τους αξίζει δίπλα στον πρόγονό τους τον εφιάλτη.
Όλοι εμείς μέσα από τους αγώνες μάθαμε πως μέσα από τη μεγαλύτερη απελπισία, γεννιέται η μεγαλύτερη Ελπίδα και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τους αγώνες ακόμη και μετά από την ψήφιση του, για την κατάργηση αυτού και όσων το ψήφισαν. Ήρθε η ώρα η συλλογική προσπάθεια και η αλληλεγγύη να αντικαταστήσουν τον ατομισμό και την απομόνωση.
Ας είμαστε όλοι λοιπόν συνεπείς, στο Ραντεβού της Πέμπτης 20-03-2008 και ώρα 19.30’έξω από την βουλή. Δεν πρόκειται για μια επιπλέον διαμαρτυρία, αλλά για μια γιορτή της Δημοκρατίας. Εκεί θα παραλάβουμε την σκυτάλη από εκείνους που φεύγουν, προκειμένου να την παραδώσουμε σ’ αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον και θα την παραδώσουμε με ψηλά το κεφάλι, γιατί αυτόν τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας κι ο τόκος είναι υψηλός, δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού.
Ακαδημία της Εργασίας (ΓΣΕΕ)

1 σχόλιο:

Avanti68 είπε...

Μάχη μέχρι τέλους ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
To: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.
Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητή
κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.
Υπογράψτε απευθείας (online)
http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html
Κατεβάστε και τυπώστε το αρχείο pdf για συλλογή υπογραφών.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή