Τρίτη 1 Απριλίου 2008

"Βόμβες" Κουκιάδη για απελευθέρωση απολύσεων
και ελαστική απασχόληση!
Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής εργατικού δικαίου Ι. Κουκιάδης φαίνεται ότι έχει αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης τη νέα... απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ως πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ορισμένος από την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, έριξε "βόμβες" κατά των πάγιων εργατικών θέσεων της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις του ΣΕΒ για πλήρη ευελιξία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκιάδη θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε διάλογο:
* Η αύξηση του ορίου απολύσεων, που ζητούν επιτακτικά οι εργοδότες.
* Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το λεγόμενο ελαστικό οκτάωρο) καθώς η προηγούμενη παρέμβαση Παναγιωτόπουλου δεν λειτούργησε στην πράξη.
* Η μετατροπή των συμβάσεων -σε εθελοντική βάση- από πλήρους σε μερικής απασχόλησης.
* Η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας με στόχο, όπως υποστηρίζεται, την ενίσχυση της απασχόλησης.
* Η μείωση των αποζημιώσεων, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η λεγόμενη κινητικότητα και η απασχολησιμότητα, ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων!
Οι "βόμβες" Κουκιάδη για τα εργασιακά δεν φαίνεται να είναι συμπτωματικές, καθώς η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Απασχόλησης έχει ήδη παραδώσει το προσχέδιο του πορίσματος στην υπουργό Απασχόλησης Φ. Πάλλη-Πετραλιά.
Τα συνδικάτα από την πλευρά τους ρίχνουν τώρα το βάρος τους στην ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων που "απλώνει" η κυβέρνηση, έτοιμη να παραδώσει σε πολυεθνικά κεφάλαια τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, την Ο.Α., ενώ αντιδράσεις θα υπάρξουν και στην περίπτωση που η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, ανοίξει εκ νέου το εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή