Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Διόδια: Νέο χαράτσι υπέρ των κατασκευαστικών
εταιρειών

Η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα του Κεφαλαίου, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να εκποιήσει ότι έχει μείνει στο Δημόσιο, από τις Επιχειρήσεις και τις υποδομές.
Από αυτή την επιλογή δεν έχει ξεφύγει και το εθνικό οδικό δίκτυο, που μέσω των συμπράξεων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνεται βορά στους γνωστούς επιχειρηματίες, «νταβατζήδες» κατά τον κ Καραμανλή.
Η Κυβέρνηση, αφού έδωσε την κατασκευή και συντήρηση του Εθνικού δικτύου σε ιδιώτες, δίνει και νέα δωράκια σε αυτούς, με την απόφασή της για αύξηση των διοδίων, που ξεπερνά το 30% και τη διπλή χρέωση, χρήματα που θα μεταφερθούν στις τσέπες των ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιριών. Οι επιλογές αυτές έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων επιλογών, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε το δρόμο σε τέτοιες αντιλαϊκές επιλογές.
Το εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί να παραμένει θεατής σε αυτές τις αποφάσεις, που θίγουν το εργατικό εισόδημα και εκποιούν τη Δημόσια περιουσία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει αυτές τις επιλογές, καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αποφασιστικά και να οργανώσουν την πάλη τους για να τις αποτρέψουν.
Απαιτούμε η Κυβέρνηση να σταματήσει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών, να περάσουν άμεσα στο δημόσιο η κατασκευή και η συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και να σταματήσει η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, με τα χαράτσια που υποχρεώνονται να καταβάλουν μέσω των διοδίων.
Απρίλιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή