Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

Υπερασπιζόμαστε το μέλλον της ΔΕΗ.

Με τη συμφωνία που επιχειρείται να περάσει το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η στις 29/1/2008 (με RWE, Χαλυβουργική, κ.λ.π.) παραχωρώντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου έρχεται πιο κοντά η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.
Έρχεται ακόμη πιο κοντά η παραχώρηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν μπορούν να δεχθούν το ξεπούλημα και το μαρασμό της Επιχείρησης. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την Επιχείρηση και να αποτρέψουμε την μετατροπή της από Κολοσσό σε μικρή και ανίσχυρη Εταιρεία.
Πάγια θέση του συνδ. κινήματος είναι: ΔΕΗ, Ενιαία, Καθετοποιημένη με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τον λιγνίτη που είναι το εθνικό μας καύσιμο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενα καύσιμα.
Εάν προχωρήσει η συνεργασία με την RWE για τα 1.600 MW με λιθάνθρακα και η συνεργασία με την Χαλυβουργική για τα 880 MW με φυσικό αέριο ενισχύονται οι ιδιώτες σε βάρος της ΔΕΗ.
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική του αντίθεση στα σχέδια απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης.
Αγωνιζόμαστε για Ενιαία, Καθετοποιημένη Δ.Ε.Η με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.
Αγωνιζόμαστε για την προοπτική ανάπτυξης του Ενεργειακού μας Κέντρου.
Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και την αυτοτέλεια του ασφαλιστικού μας φορέα (Ο.Α.Π / Δ.Ε.Η).
Διεκδικούμε την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καλύπτει την εκρηκτική άνοδο των τιμών των βασικών προϊόντων και θα οδηγεί σε σύγκλιση μισθών με την Ε.Ε.
Με την απεργία στις 29 του Γενάρη δίνουμε απάντηση σε όσους απεργάζονται τη διάσπαση και τη διάλυση της ΔΕΗ, όπως τη γνωρίσαμε ως σήμερα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή