Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Η μεγάλη επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης της 12 Δεκέμβρη υποχρεώνει όλους να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη διαχείριση αυτού του αγώνα, ο οποίος μπορεί να αποβεί νικηφόρος.
Η τεράστια μαζικότητα των συγκεντρώσεων και των πορειών στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια συντριπτική απάντηση στις αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Κανένα αυταρχικό μέτρο, όπως οι κάμερες και οι συλλήψεις συνδικαλιστών, δεν κατάφερε να αποτρέψει την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης.

Ήδη υπάρχουν τα πρώτα δείγματα μιας κυβερνητικής αμηχανίας. Η κυβέρνηση αισθάνεται τεράστια πίεση και παρότι προσπάθησε να το αποφύγει, εντούτοις συναντά ένα κλίμα αντιπαράθεσης, αντίστοιχο με αυτό της περιόδου Γιαννίτοη, που οδήγησε την τότε κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.
Ο κόσμος στις 12 Δεκέμβρη βγήκε στους δρόμους, όχι γιατί εξήγγειλε κάτι πολύ συγκεκριμένο η κυβέρνηση, αλλά γιατί το αισθητήριο του και η εμπειρία του, από τις διαδοχικές αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών τον έκανε να καταλάβει ότι, η οποιαδήποτε ανακίνηοη του ασφαλιστικού γίνεται τελικά σε βάρος του.

Σήμερα, η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια, επιχειρούν να προκαλέσουν εφησυχασμό, μιλώντας για ήπια σενάρια.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν σ' αυτή την παγίδα, που δίνει χρόνο στην κυβέρνηση, να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει σε αιφνιδιασμό.

Τα συνδικάτα πρέπει να συμβάλλουν με αποφάσεις τους στην συνέχιση του αγώνα, με νέο απεργιακό βήμα στα τέλη Γενάρη ή αρχές Φλεβάρη και να πολλαπλασιάσουν τις δράσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και την ενεργοποίηση τους στους τόπους δουλειάς.
Καθοριστικό στοιχείο επιτυχίας θα είναι η συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου εργαζομένων, επιστημόνων, δημοσιογράφων, επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών, το οποίο θα συντονίζεται αγωνιστικά με ένα κοινό πλαίσιο, που θα αφορά τους γενικούς άξονες για ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι η αιχμή του δόρατος σε μια συνολικότερη προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις των εργαζομένων και να επιβληθούν συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης. Με την ασφυκτική λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στα Λιμάνια, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού, την εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας και των οδηγιών της Ε.Ε. επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή των αντεργατικών της μέτρων.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με παρελκυστικές τακτικές και ταυτόχρονα θα επιμείνει στην ενεργοποίηση του Ν.3029 (Νόμος Ρέππα), που από 1/1/2008 προβλέπει σταδιακές αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεις αναπλήρωοης, στον αποχαρακτηρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών, στη βίαιη ενοποίηοη ταμείων σε βάρος των ασφαλισμένων, στις χαμηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.

To εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει επιθετικά και αγωνιστικά να διεκδικήσει την υλοποίηση των προτάσεων του για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή