Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21-9-2010)


Η 29η του Σεπτέμβρη ημέρα δράσης ενάντια στο μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές


Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) αντιδρώντας στις πολιτικές που ασκούνται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τις πιέσεις των εθνικών συνδικάτων αναγκάστηκε να κηρύξει τις 29 Σεπτέμβρη ως ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης ενάντια στη λιτότητα.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο που θέτει η ΣΕΣ και την όλη τακτική και τον ρόλο της, η μέρα αυτή μπορούσε να αξιοποιηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται στις περισσότερες χώρες και μάλιστα με γενική απεργία.

Η μέρα αυτή για τους εργαζόμενους της χώρας μας που βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και των εργασιακών σχέσεων με βάση τις συνταγές του μνημονίου, που συναποφάσισε η κυβέρνηση και η τρόικα, έπρεπε να αποτελέσει νέο αγωνιστικό σταθμό για τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε κάθε πρόταση για κάθε μορφής απεργιακή κινητοποίηση και στο παραπέντε αποφάσισε απογευματινό συλλαλητήριο με ένα πλαίσιο μάλιστα που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να αξιοποιήσουν την 29η του Σεπτέμβρη και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή