Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13 - 9 - 2010)


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ


ΣΕ «ΚΑΡΤΕΛ» ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΙ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!



Εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε τον αγώνα σας.


Τονίζουμε ότι: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση των κομίστρων των οδικών μεταφορών, - σε συνδυασμό βεβαίως με τη λεγόμενη «απελευθέρωση» - είναι βέβαιο ότι θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες με τους μεγάλους στόλους που διαθέτουν μπορούν εύκολα να «χτυπήσουν» τις τιμές εκτοπίζοντας τους μικρούς του κλάδου. Μεθοδεύεται συνεπώς και επιβάλλεται με κάθε τρόπο και μέσο από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η παράδοση των οδικών μεταφορών στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στα καρτέλ, γεγονός που όχι απλά δεν θα ρίξει τις τιμές - τόσο των μεταφορών όσο και των προϊόντων- αλλά θα τις εκτοξεύσει, επιβαρύνοντας και εξαθλιώνοντας περαιτέρω τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Η μεθόδευση αυτή βέβαια, όπως προαναφέραμε, γίνεται κατ’ επιταγή του επικαιροποιημένου μνημονίου, το οποίο ρητώς αναφέρει: «Στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ψήφιση του νόμου που αίρει τους περιορισμούς για τις άδειες και θα απελευθερώσει τις τιμές». Δουλικά λοιπόν η κυβέρνηση σπεύδει να εφαρμόσει την διαταγή της τρόϊκα, οδηγώντας σταδιακά στην εξαθλίωση τους μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Διότι τα πρώτα θύματα θα είναι φυσικά οι μικροί ιδιοκτήτες, που διαθέτουν μία ή μισή άδεια φορτηγού ΔΧ και πρώτα απ’ όλα όσοι διαθέτουν ένα ή μισό μικρό ή πολύ μικρό φορτηγό!

Σειρά μετά θα έχουν και τα υπόλοιπα «κλειστά επαγγέλματα», καθώς το μνημόνιο είναι σαφέστατο σε αυτό. Σε όλα, σχεδόν, αυτά τα επαγγέλματα τη θέση του μικρού ελεύθερου επαγγελματία θα πάρουν κατά τεκμήριο Ανώνυμες Εταιρείες και σταδιακά μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές φίρμες και αλυσίδες οργανωμένες στην πράξη σε «καρτέλ». Η στόχευση πλέον είναι προφανής: η πλήρης καρτελοποίηση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να ενταθεί η αφαίμαξη του ελληνικού λαού και η άνευ όρων παράδοσή του στην προκρούστεια κλίνη του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρα επιθετική ταξική πολιτική του κουαρτέτου κυβέρνησης - ΕΚΤ - ΕΕ - ΔΝΤ δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αντίσταση και την πάλη ενάντια στο νεοφιλελεύθερο πολιτικό έκτρωμα του μνημονίου και στους ντόπιους τιμητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή