Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Α.Σ.Π





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (28/9/2010)



Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Διονύσης Θωμάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το τελευταίο διάστημα μια σειρά από δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο (Financial Times, κλπ) αναφέρονται στην «αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας». Οι διεθνείς χρηματιστηριακοί κύκλοι, αφού επέβαλαν το περιβόητο μνημόνιο και φόρτωσαν τις συνέπειες του στις πλάτες του ελληνικού λαού, επιδιώκουν τώρα την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν τα τοκογλυφικά κέρδη τους. Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου εξωθεί τη χώρα στη χρεοκοπία με ταπεινωτικούς και προσβλητικούς όρους. Η Ελλάδα αντί να αυτοχειριάζεται παραδομένη στην Τρόικα και τις αντικοινωνικές επιλογές της, οφείλει άμεσα να εγκαταλείψει το μνημόνιο, τις κηδεμονίες και τις πολιτικές λεηλασίας που τις συνοδεύουν και να προχωρήσει τώρα στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς όρους και πάτρονες και με στόχους τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους, τη δραστική μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο, τη διαμόρφωση ικανής περιόδου χάριτος, και τη διεύρυνση των χρονικών οριζόντων αποπληρωμής του.

Μια τέτοια ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, ως μέρος μιας ανεξάρτητης προοδευτικής επιλογής, αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου είναι ο μόνος αναγεννητικός δρόμος διεξόδου από την παρούσα κρίση και τις βαθύτερες αιτίες της.

Μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των τοπικών κοινωνιών. Το συνεχές «στραγγάλισμα» της οικονομίας – συνέπεια της εφαρμογής του μνημονίου - οδηγεί σε λουκέτα μικρών επιχειρήσεων, ανεργία, κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, φαινόμενα των οποίων γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες.

Αλήθεια, οι υποψήφιοι του δικομματισμού θα πάρουν θέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Πελοποννήσου ; Η τους είναι αρκετό οι χειραψίες στα πανηγύρια ;

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή