Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ (14 - 9 - 2010)

Αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός ότι οι 5 αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επέλεξαν στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στις περιφερειακές εκλογές.

Ο «Καλλικράτης», παρά την καθιέρωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, διαχρονικό αίτημα των παρατάξεών μας και της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, δυστυχώς είναι στην ουσία του μια συντηρητική μεταρρύθμιση με αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Οι εκλογές διεξάγονται σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και το λαό, που απαιτεί την πιο πλατιά συσπείρωση για να ανατραπούν τα σχέδια της τρόικας και να αποκρουσθούν οι συνέπειες του μνημονίου. Δεν αγνοούμε την αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την οποία οι δυνάμεις της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς αγωνίζονται εδώ και χρόνια, πέφτει θύμα αυτών των πολιτικών. Δεν αγνοούμε την περιφερειακή διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών, στραγγαλίζεται στο ασφυκτικό πλαίσιο των πολιτικών που υπαγορεύονται από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Οι παρατάξεις που συγκρότησαν την "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" έχουν πλούσια εμπειρία από την αρχή της εφαρμογής του θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, έχουν γράψει τη δική τους αγωνιστική πορεία σε κάθε Νομό.

Επιδιώκουμε μέσα από τη συγκρότηση αυτής της κίνησης να αξιοποιηθεί η πλούσια παρακαταθήκη που υπάρχει, να έρθουμε σε συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις, να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ανατροπής και δημιουργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τις αναστολές και τις επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν σε μια τέτοια προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να τις υπερβούμε στο βαθμό που αυτό καταστεί δυνατόν, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας στην Πελοπόννησο, ικανός να επιβάλει πολιτικές προς όφελος των πολιτών και να ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι δεν ανέχονται οι επιλογές τους να περιορίζονται στο συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο που τους προτείνουν οι δυνάμεις του δικομματισμού, να δώσουν τη δυνατότητα στην παράταξή μας να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην Πελοπόννησο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή